Láďa Hruška překvapivě skončil na Nově. Co se stalo a kdo ho nahradí?

Diváky nenáviděný i milovaný kuchtík Láďa Hruška dal na konci února výpověď, a v neděli se posledním receptem na domácí špagety z lisu na česnek rozloučil s diváky televize Nova. Podle vyjádření reportéra za odchodem stojí osobní důvody. Deník Super.cz ale zjistil něco jiného.

Láďa Hruška
reklama

„Je to pravda, odcházím. Rozhodl jsem se k tomu po nelehké a zralé úvaze a nejsou v tom žádné jiné důvody než osobní. Nikam ale jako nepřítel neutíkám! Nově děkuji za vše a v mém duševně i fyzicky zdravém srdci nadále zůstává. Mám ji rád," řekl Hruška serveru Super.cz. Přestože redaktorovi běží dvouměsíční výpovědní lhůta, na obrazovce ho už diváci neuvidí. „Chci si teď hlavně odpočinout! A pak se opět vrhnout s hlavou plnou nápadů do práce, která mě naplňuje," dodal Hruška.

Podle deníku Super.cz je důvod jiný. Server s odkazem na Hruškovy známé spekuluje, že kamenem úrazu bylo to, že se s Novou nedokázal domluvit na nové smlouvě. Před několika týdny dostal nabídku na moderování pořadu Rady ptáka Loskutáka, ve smlouvě však prý byl nenápadný dodatek, že Nova jeho jménem vydá pokračování nejprodávanější kuchařky. A to se kuchtíčkovi nelíbilo. Pořad nakonec bude moderovat Petr Rychlý a Hruška v televizi končí.

„Láďa se u toho zasekl. Nedokázal pochopit, proč je to tam takhle zastrčené. Podmínky dostal sice stejné jako u první knížky, jak jste ale správně už dávno psali, ta původní smlouva byla jeho vlastní chybou tehdy strašně nevýhodná. Měl z knížky mnohonásobně míň, než by mít mohl. Proto na takové podmínky nechtěl přistoupit," cituje server jeho kamaráda.

Podle neověřených informací navíc Nova zakázala Hruškovi vstup do budovy televize. „Dostala se k nám i informace, které se nám vůbec nechce věřit, že na Hrušku mělo vedení tlačit ve smyslu, že dokud nepodepíše, nepošlou mu ani peníze z první kuchařky. Tou si dosud vydělal necelé čtyři milióny korun," píše server.

Nova bude v pořadu o levném vaření pokračovat, kdo nahradí dosavadního moderátora ale mluvčí televize Anna Suchá prozradit nechtěla. Hruška se nyní chce věnovat především charitě. Kvůli konkurenční doložce totiž nemůže kuchtit na jiné televizi.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky