Chcete sesadit prezidenta? Podívejte se, jak majdanizovat Zemana

V návaznosti na vulgarity a některé postoje českého prezidenta Miloše Zemana se na internetu sepisují petice na odvolání hlavy státu. Komentátor a americký novinář Erik Best se podíval na jeden z možných způsobů, kterými je možné sesadit z funkce prezidenta republiky a za inspiraci si vzal krizi na Ukrajině.

reklama

V úvodu svého komentáře se Erik Best ptá, co musí lidé teoreticky vzato udělat, aby Miloše Zemana vytlačili z funkce způsobem, který by uznal západní svět? "Ačkoli si čeští voliči prezidenta zvolili, nemají žádnou legální pravomoc ho sesadit, avšak ukrajinský národ žádné takové ústavní nepříjemnosti nezastavily, že?" připomíná nedávné události komentátor.

První věc, kterou by podle něj měli antizemanovci udělat, je spojit se s největšími kapacitami přes změnu režimu. "S tím nebude problém, pokud věříte Ron Paul Institutu, protože americká vláda už pravděpodobně pověřila svého „cara převratů" Carla Gershmana, aby podkopával českou demokracii," píše ve svém zpravodaji FS Final Word.

Právě Ron Paul, mistr převratů z Národní nadace pro demokracii (NED), Českou republiku nespouští z očí. Prezident NED Carl Gershman dokonce v novinách Washington Post upozorňoval na poplach ohledně českého prezidenta Zemana. Ve svém článku nazvaném "Vzdávají se Češi morální odpovědnosti?" Gershman varoval, že se Zeman odchýlil od dědictví zesnulého Václava Havla, který byl pro Ameriku takřka svatým.

Podle Besta by také někdo měl najít levného dodavatele jídla, oligarchu s vlastní televizní stanicí a průzkumnou agenturu připravenou mluvit jménem lidu.

"Jakmile bude revoluce vyhlášena, budete se moci pohodlně opřít a sledovat, jak náměstí praská ve švech lidmi dychtícími uplatnit nedemokratické metody ve jménu podpory demokracie," uzavírá Best.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky