Pohonné hmoty zlevnily téměř o dvě koruny. Kde natankujete nejlevněji?

Čerpací stanice v České republice doslova zlevňují před očima. Potvrdil to i tento týden, v němž průměrná cena Naturalu 95 klesla o 0,29 Kč/l na 35,27 Kč/l. Nafta zlevnila o 0,22 Kč/l na průměrných 35,01 Kč/l. Údaje zveřejnila společnost CCS, která ceny pohonných hmot dlouhodobě sleduje.

Zimní nafta
reklama

Průměrné ceny v ČR se tak za poslední 4 měsíce výrazně propadly – Natural 95 zlevnil téměř o 2 Kč/l a nafta o cca 1,50 Kč/l. Na frekventovaných dálnicích však zůstalo draho. „Ilustrují to například průměrné ceny v těch pražských městských částech, v nichž většina čerpacích stanic leží na výpadovkách. Například v Praze 7 stojí benzín i nafta průměrně skoro 38 Kč/l, tedy prakticky stejně jako v červenci,“ říká marketingový ředitel společnosti CCS Marek Paneš.

Benzin a nafta v Česku zůstávají nejdražší v Praze. Litr Naturalu stojí v hlavním městě průměrně 36,55 Kč/l a nafta 36,37 Kč/l. „Je pozoruhodné, že v Praze se minulý týden konečně zpětně překřížily ceny obou nejprodávanějších druhů paliv a Natural 95 je opět o něco dražší než nafta. Nadvláda nafty trvala dlouhých devět měsíců,“ připomíná Marek Paneš.

Nejlevněji natankují řidiči v Pardubickém kraji. Natural 95 nabízejí tamní čerpací stanice průměrně za 34,48 Kč/l, naftu za 34,28 Kč/l. Pod 35 korun se cena benzinu dostala také v krajích Jihočeském, Královéhradeckém a Ústeckém.

Témata: pohonné hmoty

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky