Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rath se pustil do luxusního podnikání. Rozjel tento velký byznys

David Rath
David Rath
Foto: Lukáš Henzl, MoneyMAG.cz

Bývalý hejtman Středočeského kraje a někdejší ministr zdravotnicrtví David Rath se pustil do podnikání. Otevřel si luxusní restauraci, kterou mu pomáhá spravovat jeho bývalá mluvčí Berill Mascheková.

Restaurace Citadela se nachází ve středočeské Hostivici a Rath ji vybudoval se svou milenkou Renatou Horkou. Jak upozorňuje deník Blesk, Citadelu otevřel Rath v pátek, na den přesně měsíc po soudu, na který ale nedorazil.

Na Facebooku nabízí hostům restaurace "čerstvé ryby, sicilské krevety, chobotnice, ale také jelení, bio hovězí, bio husu a další druhy masa. Na své si přijdou i vegetariáni a nebudou chybět ani luxusní dezerty. To vše pod taktovkou našich italských kuchařů."

Dodává, že na hosty dýchne atmosféra toskánského venkova a "kamenný interiér a stylové prostředí Vás na chvíli přenesou ze středu Evropy do pohody panující ve středomoří. Zde se tolik nespěchá, ale vychutnává se život, tedy skvělé, ale přitom lehké jídlo, dobré víno a milá obsluha. Je to místo, kde alespoň na chvíli přestanete vnímat čas," láká Rath své hosty.

Provozní restaurace se stala Rathova bývalá mluvčí Berill Mascheková a pokrmy zajišťuje talský šéfkuchař Luca Norcia. O tom, že Rathova restaurace si zakládá na luxusu svědčí i to, že personál vás dovnitř jen tak nepustí. Najíst se zde můžete pouze s rezervací.

Pokud byste dnes dostali chuť a vydali se restauraci navštívit, z denního menu na vás budou čekat například tagliatelle s korálovou omáčkou (mixované krevety se smetanou a rajčaty) či přeštické prase s arabským kořením a bramborovým pyré.

Témata:  David Rath

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

19. dubna 2024 14:49

Proč euro zlevňuje a americký dolar zdražuje?

„V posledním roce česká koruna výrazně oslabuje vůči oběma světovým měnám, ovšem v posledním měsíci se tento vývoj začal značně lišit,“ říká analytik BHS Timur Barotov.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy