Co stojí za zatčením Davida Ratha? Časopis přináší zarážející teorii

Zatčení bývalého středočeského hejtmana Davida Ratha se mělo odehrát na základě zvláštního příkazu tehdejšího ministra vnitra Jana Kubiceho. Rathovi spojenci se proti němu podle informací časopisu Týden obrátili výměnou za lukrativní posty na policejním prezidiu.

reklama

V srpnu 2012 nastoupil na místo policejní prezidenta Martin Červíček spolu s náměstkem Václavem Kučerou. Ten měl ale podle časopisu své místo dostat za odměnu. 

Týden se odkazuje na dokument z Generální inspekce bezpečnostních sborů, ve kterém se podle časopisu píše, že "Kučera se zřekl na přímý pokyn ministra Kubice hejtmana Ratha, se kterým ho pojilo přátelství. Dobře věděl, kdo z Útvaru zvláštních činností instaloval v Rathově domě odposlechy, a spolupracoval na politikově zatčení. Předtím ho, jak lze podle mne předpokládat, de facto kryl," uvádí časopis s tím, že zřejmě šlo o jistý druh politické objednávky. 

Kučera toto nařčení odmítá a časopisu řekl, že pokud někdo něco takového tvrdí, nemá správné informace a je paranoidní psychopat. O místo náměstka prý sám neusiloval. Kučera se ale podle časopisu musel jako šéf středočeské policie znát s Davidem Rathem. 

Kučera tak mohl Rathovi poskytovat důležité informace, což podle spekulací Týdne skončilo Rathovým zatčením 14. května 2012, neboť se od něj jeho spojenci odvrátili a přestali mu dodávat informace.

Témata: rath, david

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky