Chudák Klaus. Větší zájem než o něj je o pískající plyšáky

Někdejší prezident Václav Klaus každý svůj rok ve funkci na Hradě zakončoval bilanční knihou, ve které shrnul všechny své projevy a výstupy. Celkem vzniklo deset jeho knih, o který nyní ale není zájem.

reklama

Jak upozornil bulvární deník Blesk, na Klausovy knihy vždy čekal dav fanoušků a on sám je předával zahraničním delegacím jako dar. "Nyní, poté co Klaus nepovedenou amnestií vzbudil vlnu nevole a své hradní angažmá ukončil extrémně nepopulární, po něm pes neštěkne," píše deník.

Ačkoli kniha stála běžně kolem 300 korun, nyní ji lze pořídit i za pouhých 9 korun. I přesto se ale zásoby prodejen podle deníku netenčí. "Větší zájem než o knihy pana Klause je i o pískající plyšové hračky. Asi budu muset naopak já platit zákazníkům, aby si ty »bichle« někdo odnesl," řekla pod příslibem anonymity Blesku jedna z prodavaček.

Podle vydavatelství vyšla každá z Klausových knih v nákladu zhruba 3 tisíce kusů, do prodeje za cenu nižší než doporučenou se následně dostala asi jedna třetina z nich.

Jediné, co v tuto chvíli může exprezidenta potěšit, je fakt, že není jediným politikem, jehož knihy lze koupit levněji, než bochník chleba. Jak upozorňuje deník, audio kniha Tomia Okamury Umění vládnout stojí dnes 29 korun, kniha Jiřího Paroubka Plnou parou v politice byla v prodeji za 10 korun a knihu Jany Bobošíkové s názvem Nebudu mlčet lze prý pořídit i za 5 korun.

Témata: klaus, václav

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky