Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lidstvo na pokraji kolapsu: Gajdůšková nabízí řešení

Lidstvo na pokraji kolapsu: Gajdůšková nabízí řešení

Foto: Pixmac

Závěry americké vesmírné agentury NASA přinášejí velmi nelichotivé vyhlídky. Lidská civilizace je na pokraji kolapsu. Této informace se chopila místopředsedkyně ČSSD Alena Gajdůšková a volá po zavedení skandinávského modelu.

Moderní lidská civilizace se po obrovském vzestupu dostala do fáze, kdy se podle historických zkušeností dá očekávat její pád. Zkoumáním klimatu, vody, zemědělství populace a energií NASA zjistila, že bez zásadní změny se začne blížit konec civilizace, jak jí nyní známe.

Této zprávy si všimla Alena Gajdůšková a vyzývá k zavedení skandinávského modelu. "Cesta k přežití je skandinávský, v podstatě sociálně demokratický model, tj. spravedlivější rozdělení zdrojů," napsala na Facebooku.

Pro začátek požaduje, aby byla v Česku zavedena strukturální daň pro banky a limit ceny aut, kterou si podnikatel může odepsat z daní. "To je zavést to, čemu se pan Babiš tak brání," stěžuje si na ministra financí.

Témata:  lidé Země

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 12:03

16. dubna 2024 10:45

15. dubna 2024 11:26

Počasí přinese prudké ochlazení. Místy bude sněžit

V noci přejde přes naše území k východu studená fronta. Za ní k nám kolem tlakové níže nad Pobaltím bude proudit studený a vlhčí vzduch od severozápadu, informuje ČHMÚ.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy