Peníze z životního prostředí skončily v kapsách poradců, zlobí se Kováčik

Ministerstvo životního prostředí v době, kdy mu šéfoval Tomáš Chalupa /ODS/ podle NKÚ nakoupilo fotorámečky za 15 tisíc korun za kus. To šokovalo předsedu poslaneckého klubu KSČM Pavla Kováčika.

660
reklama

NKÚ během kontroly ministerstvo zjistilo, že platilo obrovské částky za externí poradce, ale i nákupy takových věcí, jako jsou fotorámečky za 15 tisíc korun. Část z těchto fotorámečků už ani nedokážou na ministerstvu dohledat, většina potom leží ve skladu.

"Nebylo lepší věnovat tyto peníze na ochranu životního prostředí? Marně totiž mnohá města a obce žádají o finance, které by pomohly zachovat přírodu v její původní podobě," rýpe Kováčik. Prospěšná činnost pro přírodu by podle něj pak ani nepotřebovala mediální poradce.

"Jediným výsledkem poskytnutí finančních prostředků mediálním poradcům či společnostem je, že vydělali jejich majitelé či poskytovatelé těchto služeb. Nedá se totiž ani říci, že by ministr Chalupa měl natolik pozitivní ohlas, který tito lidé měli zajistit. Ministr ve své funkci skončil, poradci se rozutekli s plnými kapsami peněz a ti, kteří by peníze užili opravdu ve prospěch přírody, ostrouhali mrkvičku," stěžuje si.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky