Stropnický přilévá olej do ohně: S Havlovskými ideály se z ghetta nedostaneme

Na Matěje Stropnického, člena vedení zelených, se od včerejška valí ostrá kritika za jeho slova o Václavu Havlovi. Syn budoucího ministra obrany se nebrání. Naopak přilévá olej do ohně.

660
reklama

Stropnický na sjezdu Strany zelených označil pravdoláskařské myšlenky Václava Havla za intelektuální kýč. Zelení přitom na těchto myšlenkách staví svůj program a politickou rétoriku. I proto měl tuto stranu Havel v oblibě. Stropnický ale tvrdí, že se musí strana od těchto myšlenek odpoutat.

Za to schytal kritiku z mnoha stran. Například od senátorky za zelené Elišky Wagnerové. Podle ní postrádá mladý politik elementární slušnost, a dokud se jí nenaučí, nemá co dělat v předsednictvu SZ.

"Ano, řekl jsem ve sjezdové debatě nad kandidáty na předsedu SZ, že pravda a láska je intelektuální kýč a ne politický program. A dodávám ještě: dokud to zelení nepochopí, nevyjdou ze svého zeleného ghetta ani na procházku," přilévá teď Stropnický olej do ohně na sociální síti.

Na sjezdu tento mladý politik obhájil své místo ve vedení strany. Řadí se k největším kritikům předsedy Ondřeje Lišky a podle pozorovatelů vede levé křídlo ve Straně zelených.

Témata: zeleni.cz

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky