Kramný, kterému v Egyptě zemřely žena a dcera, vypovídal na detektoru lži. Jak dopadl?

Vyšetřování smrti Moniky (36) a Klárky (8), které za záhadných okolností zahynuly na dovolené v Hurghadě, se asi dostalo do slepé uličky. Petra si pozvali do Prahy na detektor lži.

660
reklama

Petr K. prožívá další dny plné napětí. České ministerstvo zahraničí už uvedlo, že egyptská prokuratura uzavřela vyšetřování smrti Moniky a její dcery Klárky, nikdo však neví, s jakým výsledkem.

"Máme informace, že egyptská strana případ úmrtí dvou Češek uzavřela, žádné oficiální výsledky ale nemáme," uvedla mluvčí ministerstva zahraničí Johana Grohová.

"Dostali jsme informaci, že prokuratura již obdržela závěrečnou zprávu z kriminální laboratoře. Očekává se konec vyšetřování, ale v současné době prokurátor ještě neukončil jednání o případu, nevydal rozhodnutí," doplnil specialista na egyptské právo Keroles Ezzat Bashier.

Petrova pozice je tak stále nejistá. Bude prokázána jeho nevina? Nebo bude do případu opět naplno vtažen jako hlavní podezřelý? Vyšetřování české strany se nejspíš dostalo do slepé uličky a Petra si proto pozvali na detektor lži do Prahy.

Policie si tak ověřila jeho důvěryhodnost. ČTK to dnes řekla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková.

S jakým výsledkem vyšetření skončilo policie nezveřejnila. "Na vypracování stanoviska je potřeba nějaký čas," uvedla Holčáková. Uvedla také, že kriminalisté Petra po jeho návratu z Egypta vyslechli. "K ověření věrohodnosti jeho výpovědi jsme dnes provedli fyziodetekční vyšetření (detektor lži)," řekla.

Detektor lži zaznamenává několik fyziologických veličin, například krevní tlak, srdeční puls, elektrický odpor kůže, rozšíření zorniček, kdy je člověku kladena série pečlivě řazených otázek. Předpokládá se, že lež vyvolá stresovou situaci, která se projeví změnou měřených údajů.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky