Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bohdalová se rozzlobila: Jsme národ udavačů, v tom se nedá žít

Bohdalová se rozzlobila: Jsme národ udavačů, v tom se nedá žít

Foto: Wikipedia

Herečka Jiřina Bohdalová ve středu v Praze nestihla dobrzdit a ťukla auto před sebou. Ihned o tom věděla média, což jí neskutečně vytočilo. V České republice dle Bohdalové chybí základní úcta.

Ve středu v centru Prahy Bohdalová ťukla auto, neboť nestihla dobrzdit po prudkém zastavení aut před sebou. Nikomu se nic nestalo a ani nepovažovali za nutné volat na místo policii. Nehoda jí ani tak nerozhodila jako to, že se o tom hnedle dozvěděla média. „Už toho mám plné zuby! Jsme opravdu národ udavačů," uvedla pro Super.cz. Mediální pozornost jí naštvala o to víc, že všechny zaujala senzace „Bohdalová bourala" a nikoho nezajímalo, zda je v pořádku.

„Chybí tu základní úcta. Vždyť i dřív, když jsem udělala přestupek a esenbák mi chtěl dát pokutu, tak když jsem mu řekla: ‚To se nestydíte, když jste vyrůstal na mých pohádkách?', tak mě třeba nechal jet, ale teď je to úplně strašné. Připadá mi, jako bych to všechno dělala zbytečně. V tom se vážně nedá žít," dodala Bohdalová.

Bohdalová patří mezi přední české herečky. Snad každému utkvěl v hlavě film Světáci z roku 1969 či seriál Cirkus Humberto (1988). S Vladimírem Dvořákem účinkovala přes čtyřicet let v zábavných scénkách. Bohdalová si zahrála v řadě pohádek a nadabovala mnoho večerníčků jako například Pohádky z mechu a kapradí, O skřítku Racochejlovi či Rákosníček a hvězdy.

Za své herectví získala i řadu ocenění. Již v roce 1985 byla jmenována zasloužilou umělkyní. Za film Nesmrtelná teta a film Fany získala Českého lva. Desetkrát za sebou získala ocenění TýTý a v roce 2010 byla uvedena do Dvorany slávy. Ve stejném roce jí byla udělena Thálie za celoživotní mistrovství v oboru činohra. 28. října tohoto roku ji prezident udělil medaili za zásluhy.

Témata:  Jiřina Bohdalová

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy