Fischer vyhodil náměstka. Nepoctivě získal vysokoškolský diplom

Náměstek Lubomír Toman na ministerstvu financí končí. Důvodem bylo zjištění reportérů pořadu televize Nova Na vlastní oči, kteří zjistili, že se náměstek pravděpodobně prokazuje falešným vysokoškolským diplomem. O jeho odvolání rozhodl ministr Jan Fischer.

660
reklama

 

Konkrétně měl diplom z jedné bratislavské univerzity. Ta ale televizi Nova potvrdila, že jeho diplom nikdy nevydala. Toman sice vše popíral, ale jak k diplomu přišel, to nedokázal vysvětlit. A to se nelíbilo ani ministru Janu Fischerovi.

 "Protože náměstek Toman prohlášení Ekonomické univerzity v Bratislavě doposud nevyvrátil ani neuvedl na pravou míru, rozhodl jsem se ho odvolat, protože jeho setrvání ve funkci by bylo v této situaci pro mě morálně a osobně neslučitelné. Stejně tak jsem se zachoval i při nedávném odvolání Radka Šnábla," uvedl Fischer s tím, že Tomanovi dává ještě čas do 16. září, aby získání diplomu doložil.

 "Odmítám, aby byla jakkoliv snižována důvěryhodnost ministerstva, v tomto ohledu měřím všem stejným metrem a nevidím důvod situaci řešit zametáním pod koberec, jak tomu bylo na Ministerstvu financí v minulosti zvykem," dodal Fischer.

 Podrobnou reportáž o celém skandálu uvidíte ve středu večer ve 22 hodin v pořadu Na vlastní oči. 

 

Témata: Fischer, Jan

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky