Babiš politikům: Vypršela vám záruka, je čas se pakovat

Je úplně jedno, jestli vláda důvěru získá nebo ne. To si myslí miliardář Andrej Babiš, šéf hnutí ANO. Se svou první místopředsedkyní Věrou Jourovou se vyjádřil k otázce, která momentálně hýbe českou politikou.

660
reklama

Vláda, která vznikla jen díky prezidentu Zemanovi bez konzultací s politickými stranami, vyjma SPOZ, je podle vedení ANO pouhým prodlužováním staré politiky. Ta podle Babiše a Jourové nadřazuje partajní zájmy nad zájmy občanů.

"Proč se máme koukat na šachovou partii kolem schopného (možná všehoschopného) odborníka Jiřího Rusnoka? Je přeci jasné, že to zásadní je ruka hradního pána, která všemi těmito figurkami hýbe," stojí v jejich prohlášení v jasné narážce na Zemana.

Řešením současné politické krize, do které země upadla, je podle nich dlouhodobá oprava politiky a fungování státu. "Staré politice vypršela záruční lhůta, je třeba přivést nové nezkorumpované lidi, nastavit nové nároky na politickou kulturu a odbornost rozhodování. To musí rozhodnou sami voliči, aby už konečně bylo líp," dodávájí.

Témata: Andrej Babiš

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky