Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počasí: V Paříži padl rekord, meteorologové naměřili 40,6 °C

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

V Paříži padl teplotní rekord, meteorologové krátce před druhou hodinou odpoledne naměřili 40,6 stupně. Předchozí rekord byl 40,4 stupně z července roku 1947.

Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na prohlášení francouzské meteorologické služby Météo-France. Dnešní teploty v zemi přitom i nadále rostou, dodaly francouzské úřady. Rekordně horké počasí dnes panuje i v dalších městech, v Evropě by totiž měla kulminovat druhá vlna veder.

Francie zažila rekordně teplé počasí také koncem června, kdy bylo v Gardu na jihu země naměřeno 45,9 stupně.

Vlna veder zejména ve Francii vyvolává obavy, že se bude opakovat situace z roku 2003. Tehdy si v létě vysoké teploty vyžádaly v Evropě několik desítek tisíc životů. Kromě zdravotních problémů panují obavy také z lesních požárů.

Francouzské dráhy i dopravní podnik v Paříži již vyzvaly pasažéry, aby raději odložili své cesty. "Nezapomeňte pít!" vyzývají pak neustále rozhlasové stanice, televize i billboardy.

Témata:  počasí Paříž tropy teploměr

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy