Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zaměstnanci aerolinky Alitalia stávkují, byla zrušena půlka letů

Alitalia
Alitalia
Foto: Pixabay

Zaměstnanci italské aerolinky Alitalia vstoupili o půlnoci do 24hodinové stávky kvůli nejisté budoucnosti této letecké společnosti. Informoval o tom web aerolinky. Zrušeny dnes byly tři stovky domácích i zahraničních spojů, včetně jednoho letu z Říma do Prahy a letu zpět. To se rovná zhruba polovině letů.

Stávka ovlivní i 16 spojů ve středu ráno. V nejrušnější části dne, tedy od 7:00 do 10:00 SEČ a od 18:00 do 21:00 SEČ, se stávka přerušuje. Protest zaměstnanců společnosti Alitalia ovlivní též dopravce Blue Panorama a Blue Air.

Pasažéři aerolinky, kterých se narušení dopravy od 20. do 22. května dotkne, mají právo svůj let bezplatně překnihovat. V případě, že byl jejich let zrušen anebo zpožděn o více než pět hodin, mohou od 28. května požádat o plnou náhradu.

Společnost Alitalia byla v roce 2017 umístěna pod zvláštní správu a Řím pro ni od té doby hledá kupce. Italský ministr dopravy Danilo Toninelli je přesvědčen, že státní železniční společností Ferrovie dello Stato najde spoluinvestora do 15. června.

Společnost Alitalie operuje jen díky státní půjčce 900 milionů eur (23 miliard Kč). Z jednání o záchraně problémových italských aerolinek v březnu vycouvala irská nízkonákladová letecká společnost EasyJet. Společnost Ferrovie dello Stato nadále jedná s americkou Delta Air Lines.

Další, tentokráte menší stávku zaměstnanci Alitalie chystají na 24. června.

Témata:  Alitalia stávka letectví

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy