Návrat tramvají na Václavák? Pražští radní dnes projednají plán výstavby

Pražští radní dnes projednají plán výstavby tramvajové trati na Václavském náměstí. Koleje se mají vrátit do horní poloviny náměstí. Na programu jednání je rovněž analýza pozemků vhodných pro bytovou výstavbu a studie takzvaných transformačních území.

Ilustrační fotografie
reklama

Vedení hlavního města chce stavět tramvajovou trať z Vinohradské třídy přes Václavské náměstí a napojit ji na koleje spojující Vodičkovu a Jindřišskou ulici. Trať má sloužit pro snazší cestu z Žižkova a Vinohrad a zároveň pomoci například při výluce či nehodě v Ječné ulici, kterou dnes mohou tramvaje objíždět pouze přes Nusle a Podskalí.

Studie transformačních území by se měla zabývat pozemky, které jsou určeny k budoucímu rozvoji. Dokument by se měl zabývat územími o velikosti nad 30 hektarů. Radní by měli také zadat Institutu plánování a rozvoje (IPR) vypracovat přehled pozemků vlastněných Prahou, které jsou na základě platného územního plánu vhodné pro výstavbu bytů. Vedení města projedná také jmenování členů dvou komisí pro prevenci kriminality a udělování grantů v oblasti životního prostředí.

Témata: Praha | mhd | MoneyMAG.cz

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky