Víme, kolik bude stát nejlevnější varianta nové Škody Scala

Nejlevnější varianta nového modelu automobilky Škoda Auto Scala bude stát 369.900 korun. Nepůjde ji ale objednat hned po zahájení prodeje, nejlevněji tak budou moci zájemci Scalu ze začátku pořídit za 394.900 korun. Dealeři přijímají objednávky na Scalu od dnešního dne, řekli ČTK zástupci automobilky. Na trh bude vůz uveden 24. dubna, první vozy budou zákazníkům dodány v květnu. Letos chce automobilka dosáhnout 10.000 objednávek nové Scaly.

Škoda Scala
reklama

Škoda bude v České republice nabízet pouze výbavové stupně Ambition a Style, nejnižší stupeň Active bude dostupný jen na některých zahraničních trzích. Scala je vozem s nejlepší základní výbavou v nabídce firmy.

Cenově bude Scala zhruba uprostřed svého segmentu. Mezi konkurenty patří například Kia Ceed, která začíná s cenou 359.980 Kč, Renault Megane, který nyní nabízí akční model za 339.900 korun, Hyundai i30 lze koupit už za 359.990 korun. Nejlevnější Volkswagen Golf se prodává za 432.900 korun.

V základní výbavě Scaly s nejnižší cenou zákazník získá auto s benzinovým tříválcovým motorem o objemu jednoho litru a výkonu 70 kW s pětistupňovou manuální převodovkou. Vůz bude možné objednat ve druhém čtvrtletí letošního roku. Ve výbavě bude manuální klimatizace, mlhovky, palubní počítač maxidot, tempomat, bluetooth připojení, 6,5palcový infotainment, světelný asistent s funkcí automatického zapínání potkávacích světel, asistent rozjezdu do kopce, asistent hlídání jízdního pruhu, systém sledování prostoru před vozem s nouzovým brzděním či kotoučové zadní brzdy. V základní výbavě budou LED přední i zadní světla.

Nejvyšší výbavový stupeň Style přidává například Bi-LED přední světlomety s funkcí adaptivního svícení, automatickou dvouzónovou klimatizaci, zadní parkovací senzory nebo startovací tlačítko. Nejvyšší výbavový stupeň lze objednat od 449.900 korun. Nejdražší nyní nabízená varianta Scaly stojí 529.900 korun a kombinuje nejvyšší výbavu Style s naftovým motorem 1.6 TDI o výkonu 85 kW a automatickou převodovkou.

Škoda s příchodem Scaly zjednodušuje koncepci tvorby cen. Zákazníkům nabízí akční balíčky pro jednotlivé výbavové stupně, které zahrnují nejžádanější prvky mimořádné výbavy s cenovou úsporou desítek tisíc korun. Zákazníci si tak mohou objednat u nižšího výbavového stupně například balíček vylepšující interiér nebo exteriér, u stupně Style lze přidat například loketní opěrku vzadu, vyhřívaný volant, řazení pod volantem nebo adaptivní tempomat fungující do rychlosti 210 kilometrů za hodinu.

S uvedením modelu Scala na trh spustí Škoda také konfigurátor, který bude oproti původnímu nelineární, zákazník tak bude moci konfigurovat auto v krocích, které si sám zvolí. Dosud konfigurátor zájemce o auto vedl jednotlivými kroky, které se nedaly přeskočit. Stará i nová verze konfigurátoru budou fungovat současně.

Scala je první model značky Škoda postavený na platformě MQB A0 koncernu Volkswagen, kterou využívá například VW Polo. Scala bude nabízena s benzinovými agregáty 1,0 nebo 1,5 TSI, dieselovým motorem 1,6 TDI a litrovým motorem na zemní plyn CNG. Vozy budou dodávané buď s manuální pěti nebo šestistupňovou převodovkou, na přání s automatickou sedmistupňovou převodovkou DSG.

Škoda, stejně jako u jiných modelů, přišla s největším zavazadlovým prostorem ve své třídě o objemu 467 litrů. Délka vozu je 4,362 metru, což je o šest centimetrů více, než měřil předchůdce Rapid. V nabídce jsou kola o rozměru 16 až 18 palců.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky