Letušky prozradily tajemství. Některé nápoje si raději v letadle nedávejte

Letušky a stevardi se musí za letu vypořádat se spoustou problémů a zdánlivě nevinná prosba jim pokazí pečlivě nacvičený rytmus obsluhování cestujících.

Ilustrační fotografie
reklama

Letušky se musí vypořádat s plačícími dětmi, ustrašenými a zmatenými cestujícími, ale také pasažéry, kteří nadměrně holdovali alkoholu zdarma. Podle blogu jedné ze stevardek je největší problém nalévat cestujícímu kelímek dietní coca-coly, upozornil britský list The Sun.

Důvod spočívá ve vysoké šumivosti, kvůli níž nalévání trvá déle než u jiných nápojů. V letadle je navíc dietní kola ještě pěnivější než obvykle, protože nižší tlak vzduchu v kabině usnadňuje uvolňování oxidu uhličitého. Během doby, kterou trvá nalít jednu dietní kolu, by mohla letuška obsloužit tři další cestující.

Tlak vzduchu v kabině letadla není stejný jako v úrovni hladiny moře, ale odpovídá spíše výšce 2100 až 2400 metrů nad mořem. Proto se také mohou cestující cítit trochu malátní a pocítit účinky alkoholu až dvakrát rychleji než při konzumaci na pevné zemi.

Podle jistého člena palubního personálu je rozumné vyhnout se také čaji a kávě. Nádoby na horkou vodu na palubě letadla se podle něj čistí jen zřídka, a voda v nich tudíž nemusí zcela v pořádku.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky