Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Cisco propustí celosvětově 7 % svých zaměstnanců

CISCO
CISCO
Foto: Fcaebook/CISCO

Společnost Cisco Systems oznámila, že v rámci svého přechodu na oblasti s vysokým růstem propustí 7 % zaměstnanců z celosvětového týmu.

Společnost Cisco Systems se sídlem v San Jose oznámila plán na propouštění 7 % své globální pracovní síly, což může znamenat náklady před zdaněním až 1 miliardu dolarů, přičemž 700 až 800 milionů dolarů z těchto nákladů bude vykázáno v prvním čtvrtletí. Tento krok následuje po únorovém oznámení o snížení 5 % zaměstnanců a úpravě ročního tržního cíle. Navzdory těmto škrtům akcie společnosti vzrostly o 5 % v prodlouženém obchodování, poté co Cisco zveřejnilo lepší než očekávanou prognózu tržeb za první čtvrtletí. Informuje CNN.

Společnost podle údajů LSEG očekává tržby za první čtvrtletí v rozmezí 13,65 až 13,85 miliardy dolarů, zatímco analytici v průměru očekávají 13,71 miliardy dolarů.

Společnost, která je největším výrobcem routerů a přepínačů, které směrují internetový provoz, se potýká se stagnující poptávkou a omezeními v dodavatelském řetězci ve svém hlavním oboru.

To ji přimělo k diverzifikaci pomocí kroků, jako je odkup firmy Splunk, která se zabývá kybernetickou bezpečností, za 28 miliard dolarů, který dokončila v březnu. Očekává se, že akvizice sníží její závislost na jednorázovém prodeji zařízení tím, že posílí její podnikání v oblasti předplatného.

Společnost Cisco Systems, zaměřená na růst a efektivní realizaci, investuje do umělé inteligence, cloudu a kybernetické bezpečnosti. Finanční ředitel Scott Herren uvedl, že firma zůstává soustředěná na návratnost kapitálu. V červnu Cisco založila fond ve výši 1 miliardy dolarů na investice do startupů v oblasti AI, včetně firem jako Cohere, Mistral AI a Scale AI.

V čtvrtém čtvrtletí končícím 27. července Cisco vykázala tržby 13,64 miliardy USD, překonávající odhady, a upravený zisk na akcii 87 centů. Navzdory plánovaným nákladům z restrukturalizace se akcie společnosti zvedly v prodlouženém obchodování díky optimistické prognóze tržeb na nadcházející čtvrtletí.

Témata:  CISCO propouštění

Aktuálně se děje

17. září 2024 12:59

16. září 2024 11:28

13. září 2024 13:58

Dopravní podniky v pohotovosti: Připravují se na záplavy

Sdružení dopravních podniků ČR (SDP ČR) informuje o přijatých opatřeních jednotlivých dopravních podniků v souvislosti s očekávanými povodněmi a nepříznivým počasím. Dopravní podniky v různých městech republiky reagují na předpovědi a připravují se na možné komplikace v městské hromadné dopravě. Hlavní prioritou je zajištění bezpečnosti cestujících a plynulosti dopravy.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR

Komentář

Vyrovnané české rozpočty už v příštím roce? Jde to. Vláda ale výrazně snižuje reálné výdaje na vědu, výzkum a inovace

Od poslední minuty letošního srpna je oficiálně známa výše schodku státního rozpočtu navrhovaná pro příští rok – 230 miliard korun. Pokud by se toto číslo skutečně naplnilo, Fialova vláda za čtyři roky svého vládnutí vytvoří nominálně o zhruba o 320 miliard vyšší dluh než předchozí kabinet Babišův. Přesto by mohla už v příštím roce veřejné rozpočty dokonce vyrovnat, pokud by chtěla.