Italský módní dům Versace otevře desítky nových obchodů

Italský módní dům Versace otevře v příštích letech desítky nových obchodů ročně, zatímco své současné prodejny zrenovuje. Cílem tohoto kroku je zdvojnásobit roční tržby zhruba na dvě miliardy USD (45,6 miliardy Kč). Uvedla to firma Capri Holdings, která loni módní značku Versace koupila.

Ilustrační fotografie
reklama

Versace má v současnosti 188 obchodů. Více než polovina jich je v Asii, včetně 40 v Číně. Do roku 2022 se má počet obchodů zvýšit na 300. Nové obchody se otevřou ve všech regionech, informovala agentura Bloomberg.

Tento týden Versace otevírá obchod v Pekingu, který bude jejím největším v Číně. Zvažuje také, že otevře druhý obchod v Paříži a Londýně. Všechny nové obchody budou pod značkou Versace. Další dvě linie, Versace Versus a Versace Collection, se společnost Capri rozhodla zrušit.

Capri, která vlastní rovněž značky Michael Kors a Jimmy Choo, také plánuje vynaložit více peněz na marketing značky a rozšířit její aktivity v oblasti kabelek a doplňků. Obchody Versace se dosud zaměřovaly na prodej oblečení, nově budou reorganizovány a objeví se v nich více kabelek, obuvi a drobného koženého zboží.

Renovaci čeká také design. V nových stylech bude firma prosazovat to, co ji nejvíce proslavilo, tedy logo s hlavou Medúzy a zlatý barokní potisk. Ty se objeví na různých produktech, včetně kabelek. První velkou kolekcí v prodeji pod vlastnictvím Capri bude letošní podzimní kolekce, která zahrnuje tašky řady Virtus. Ta byla představena letos v únoru. Firma doufá, že podíl doplňků na celkovém podnikání se zvýší na 60 procent z nynějších 35 procent.

Témata: Versace | obchody | MoneyMAG.cz

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky