Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

České letecké firmy krachují, žádají o ochranu před věřiteli

České letecké firmy krachují, žádají o ochranu před věřiteli

Foto: Jan Zýka / INCORP images

Společnost Czech Connect Airlines, která se zaměřuje hlavně na lety mezi českými regionálními letišti a ruskými městy, má problémy a sama podala u ostravského krajského soudu insolvenční návrh a požádala o ochranu před věřiteli. Uvedl to ve čtvrtek server Idnes.cz

Věřitelé uhánějí i společnost Job Air - Central Connect Airlines.

Žádost Czech Connect Airlines je již v insolvenčním rejstříku, soud ji jen dosud neoskenoval. Podle ředitele firmy Huberta Pikla je důvodem předlužení firmy a ještě závazky z minulosti.

"Zastavujeme provoz do konce zimní sezony, poslední let vypravíme v pátek z Brna do Moskvy," řekl serveru Pikl. Podle něj bude firma hledat ještě investora. Podle informací od některých zaměstnanců současně zmizel i hlavní investor ve firmě, podnikatel Andrej Zajakin. "Ještě nedávno nám přišla od vedení textová zpráva, že nám děkují za úspěšnou sezonu vánočních charterů, že jsme prý přepravili dvakrát více pasažérů, než ČSA," uvedl v Idnes jeden ze zaměstnanců.

Témata:  letectví

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

18. dubna 2024 9:44

Cena benzínu překonala psychologickou hranic 40 Kč/l, zdražuje také nafta

Komentář Lukáše Kovandy: Benzín se v Česku opět prodává za více než 40 Kč/l. Tuto psychologickou hranici překonal – v letošním roce poprvé – předevčírem. Včera pak litr benzínu vyšel průměrně celorepublikově na 40,12 Kč/l. To je jeho nejvyšší cena od začátku loňského října. Zdražuje také nafta, byť mírněji. Zatímco benzín v posledních sedmi dnes zdražil o 35 haléřů na litr, nafta jen o sedm haléřů. Nyní stojí litr nafty 39,19 Kč/l. Nafta je tak nejdražší od první poloviny loňského listopadu.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy