hadi

Ilustrační fotografie

Stoletá povodeň v Austrálii: V ulicích plavou krokodýli a hadi

Aktuality

Úřady ve městě Townsville na severovýchodě Austrálie vyzvaly obyvatele k ostražitosti poté, co lidé spatřili krokodýly v rezidenčních oblastech zatopených povodní. Nebezpečí údajně hrozí i od jedovatých hadů. Stát Queensland se momentálně potýká se stoletými záplavami, zbytek země naopak trápí nebývalá vedra a sucha.

Mamba zelená

Žena uštknutá mambou je stále v umělém spánku. Smrtelně jedovatý had v pražských Hlubočepích uniká

Aktuality

Třicetiletá pacientka, kterou v pondělí večer v pražských Hlubočepích uštkla mamba zelená, je stále v umělém spánku, její stav zůstává vážný. ČTK to dnes řekl mluvčí Všeobecné fakultní nemocnice (VFN) v Praze Filip Brož. Hada, jehož majitelkou je zřejmě uštknutá žena, se zatím nepodařilo odchytit. Had pravděpodobně zůstal v domě, policie jeho obyvatele evakuovala.

Aktuálně se děje

21. října 2025 12:11

Salon, který zklamal: Jak postupovat, když služba skončí průšvihem místo relaxu

Návštěva kadeřnického salónu, nehtového studia či maséra představuje pro mnoho lidí zasloužený odpočinek či způsob, jak vylepšit svůj vzhled. Ne vždy se však výsledek shoduje s našimi představami – nový účes se nemusí podařit, manikúra může být nekvalitní a masáž namísto úlevy přinese bolest. Místo odpočinku si pak zákazník odnáší nepříjemný zážitek a problémy související s řešením nápravy k tomu. Jak v těchto případech postupovat a na co máte nárok? 

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Komentář

Stát přijde o miliardy, ceny moc neklesnou. Nová vláda žene gastro do maďarského experimentu

Snížení DPH na podávání nealkoholických nápojů v gastronomii z 21 % na 12 %, které chystá vznikající vláda, by snížilo příjmy státního rozpočtu přibližně o 1,5 miliardy Kč ročně. Dopad na ceny pro zákazníky by však byl omezený – zkušenosti ukazují, že podniky snížení sazby obvykle plně nepřenesou do cen. Část úspory si ponechávají jako vyšší marži, takže opatření pomáhá spíše podnikatelům v gastronomii než spotřebitelům.