Karel Gott: "Tuším, kdo stojí za uprchlíky, ale bojím se to říct"

Zpěvák Karel Gott se doma zotavuje z poslední dávky chemoterapie, kterou musel podstoupit, když mu lékaři diagnostikovali rakovinu mízních uzlin. Časopisu Týden ale poskytl rozhovor, kde se poprvé dotknul i tématu uprchlické krize!

Karel Gott
reklama

Karel Gott v rozhovoru prozradil, že během léčby měl spoustu času sledovat aktuální světové dění. Podle čtyřicetinásobného zlatého slavíka ale není primárně na vině náboženství, to je podle Gotta jen zneužito.

"Mám tu o islámu takovou obrovskou bichli. Díval jsem se do ní, hledal, ale nepíše se tam nic o tom, že by byl agresivní a chtěl ovládnout svět. Ani slovo. Mnohem důraznější se mi v tomto ohledu zdá dlouhodobě spíš křesťanský postup," uvedl pro Týden Karel Gott a připomněl šíření křesťanství do všech koutů světa v době středověku a raného novověku.

Podle Gotta nestojí za uprchlickou krizí náboženství, ale snaha oslabit ekonomický růst Evropy. "Pokus dostat sem diverzanty je jen moderní způsob války. Dělají to důmyslně, strkají před kamery reportérů děti. (...) Je to citový nátlak. Ale za nimi jsou k zahlédnutí také mladíci s mobilními telefony, kteří kalkulují, posílají si zprávy a tvrdí, že jdou za svými příbuznými do Evropy. To znamená, že musí existovat jakási buňka, která je tady velice rychle uvede do života a dá jim nové úkoly," uvedl zpěvák.

Gottovi se zdá podezřelé i to, jak uprchlíci vypadají. "Jsou oblečeni jako málokdo v Praze, mají moderní sportovní ohozy a síla a energie z nich jen čiší. Tak těm máme pomáhat? Od poledu je na nich vidět, že jim nejde o ty děti, že jsou to téměř profesionální zneklidňovači . Ten, kdo je posílá, ví dobře, proč to dělá."

Karel Gott má podle svých slov i tušení, kdo do Evropy posílá uprchlíky a co ho k tomu vede! "Ale bojím se to vyslovit, dokonce bych to neřekl ani doma šeptem," uvedl pro Týden s tím, že je to velmi tenký let a že byl několikrát upozorněn, že od něj to lidé nechtějí slyšet!

Řeč přišla i na americké prezidentské volby, ve kterých má podle Gotta velmi reálnou šanci Donald Trump. "Slyšel jsem i verzi, že iluminátské rodiny, jako jsou Morganové, Goldmanové, Rothschildové a Rockefellerové, nepřipustí, aby se stal Trump prezidentem. Ale to není pravda! Vždyť mu přece už jednou pomohli. V době, kdy šel úplně ke dnu. (...) z peněz, co si k nim lidé ukládají, předpokládám, podporují Trumpa," tvrdí populární zpěvák.

Témata: Gott, Karel

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky