Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Benzinky zavádí nový trend: Zážitkovou toaletu

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

České čerpací stanice zavádí nově poplatky za použití toalety. Čerpací stanice Shell podle informací České televize už vybírá patnáctikorunový poplatek na osmnácti pobočkách, Benzina tento provoz testuje zatím na třech stanicích. Tyto poplatky mají přispět ke zkvalitnění služeb a z návštěvy toalet se tak má stát doslova zážitek.

Na benzinových pumpách v Rakousku se platí v přepočtu kolem 13 korun. Od poplatku je ale osvobozen ten, kdo se zastaví i v obchodě. Veřejné záchody zde jsou čisté a úplně zdarma. Podobně je tomu například i na Slovensku.

Český správce dálnic, který má za povinnost zajistit řidičům dostatek veřejných toalet, tyto pravomoce deleguje na majitele čerpacích stanic. Oni sami si pak mohou rozhodnout, kolik si za tuto službu řeknou.

Jak opozorňuje Česká televize, čerpací stanicíe Shell nedávno zavedly patnáctikorunový poplatek a z návštěvy veřejných toalet se má stát doslova zážitek.

"To, co přinášíme, je nejvyšším standardem veřejných toalet, který si můžete představit," tvrdí mluvčí společnosti Petr Šindler. Testovací provoz má následně ukázat, kolik zážitkových toalet nakonec v Česku bude.

Témata:  pohonné hmoty

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy