České Radiokomunikace spustily pro stanici Óčko první komerční vysílání hybridní televize v ČR

K prodeji hudby bude sloužit nová aplikace určená pro hybridní televize a set-top boxy (HbbTV). Divákům umožní procházení hudebního katalogu a prostřednictvím SMS také objednání hudebních CD a DVD nosičů.

660
reklama

České Radiokomunikace plánují rozvoj dalších funkcionalit, jako jsou například QR kódy nebo propojení s vysílaným obsahem. Aplikaci lze při sledování programu vyvolat stisknutím červeného tlačítka na dálkovém ovladači televizních přijímačů a set-top boxů podporujících technologii HbbTV. Pilotní vysílání hybridní televize v pozemním vysílání multiplexu 3 na televizních kanálech Óčko a Óčko Gold zahájily České Radiokomunikace ve spolupráci se společností Mautilus.

„Spuštěním hybridní televize plníme naše sliby, že budeme pozemní vysílání neustále rozvíjet a rozšiřovat nabídku služeb. Pro poskytovatele televizního vysílání je hybridní televize jednou z cest, jak získávat nové příjmy a divákovi nabídnout novou moderní službu," říká Michal Čupa, generální ředitel Českých Radiokomunikací.

HbbTV vysílání bylo uvedeno do pilotního provozu 20. ledna 2014 pro stanici Óčko a Óčko Gold v celoplošném DVB-T multiplexu 3. HbbTV využívají již více než rok všechny veřejnoprávní kanály ČT a také řada evropských pozemních i satelitních vysílání.

Témata: TV Óčko

Doporučujeme

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky