Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kellner prodal Komárkovi svůj podíl v Sazce: Za 5,5 miliardy

Kellner prodal Komárkovi svůj podíl v Sazce: Za 5,5 miliardy

Foto: Jan Zýka / INCORP images

Stoprocentním majitelem loterijní jedničky na českém trhu Sazky se stala skupina KKCG podnikatele Karla Komárka. Ten v úterý dokončil koupi zbývajícího 50procentního podílu Sazky od skupiny PPF Petra Kellnera.

Obě skupiny se dohodly, že jakékoli bližší informace k transakci nebudou zveřejněny. Prodej již v minulém týdnu schválil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

"Úspěšně jsme dokončili jednu z nejvýznamnějších investic skupiny KKCG v letošním roce na českém trhu. Chtěl bych poděkovat všem, kteří se na tomto unikátním projektu podíleli," uvedl Pavel Šaroch, Chief Investment Officer a člen představenstva skupiny KKCG a dodal: "Dnešním dnem začíná nová etapa v dlouhé historii Sazky, která pro nás představuje velmi silnou platformu pro dlouhodobý rozvoj nejen v oblasti loterií, ale i pro další retailové byznysy na českém trhu."

S budoucím rozvojem Sazky souvisí podle Pavla Šarocha i příchod personálních posil do vrcholového vedení loterijní firmy, které budou oznámeny na počátku roku 2013.

Skupiny KKCG a PPF spolu nadále spolupracují také v rámci reorganizace společnosti Bestsport, která je vlastníkem multifunkční O2 Areny v Praze.

Sazka je s 55letou tradicí a s více než 90procentním podílem jedničkou na loterijním trhu v Česku.

Témata:  sazka

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

Kdo investuje v Česku do kryptoměn?

Podle výzkumu globální platformy pro sběr dat statista.com uvedlo v roce 2022 vlastnictví některé digitální měny 13 % Čechů. V roce 2021, kdy nejznámější kryptoměna bitcoin dosahovala jedněch ze svých nejvýznamnějších maxim, činil podíl kryptoměnových investorů dokonce 15 %. Data také ukazují, že majitelé kryptoměn v Česku se zajímají o technologie a mají zájem na řešení inflace nebo nedostupného bydlení.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy