Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Peklo pro alergiky nekončí. Tento týden potrápí nejvíce tyto pyly

Řepka olejka, ilustrační fotografie
Řepka olejka, ilustrační fotografie
Foto: MiZ, MoneyMAG.cz

Hezké počasí je přímo požehnáním pro všechny, které už unavovaly pochmurné a chladné dny. Alergici by ale v těch chvílích nejraději nevylézali z domu. A ani tento týden pro ně nebude úplně šťastný.

Díky teplému a převážně suchému počasí počátkem týdne budou v ovzduší hojné pyly. Koncem pracovního týdne a o víkendu budou jejich koncentrace klesat, a to díky deštivému počasí.

"I nadále očekáváme hojný pyl břízy, dubu, buku a platanu. Z bylin pokračuje sezona šťovíku a jitrocele. Hojné v ovzduší budou také pyly řepky olejky a začínají kvést i trávy," popsala meteoroložka Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Dominantními alergeny jsou: bříza, dub, buk, platan, šťovík, jitrocel, řepka olejka, traviny.

Témata:  alergeny řepka olejka

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

18. dubna 2024 9:44

Cena benzínu překonala psychologickou hranic 40 Kč/l, zdražuje také nafta

Komentář Lukáše Kovandy: Benzín se v Česku opět prodává za více než 40 Kč/l. Tuto psychologickou hranici překonal – v letošním roce poprvé – předevčírem. Včera pak litr benzínu vyšel průměrně celorepublikově na 40,12 Kč/l. To je jeho nejvyšší cena od začátku loňského října. Zdražuje také nafta, byť mírněji. Zatímco benzín v posledních sedmi dnes zdražil o 35 haléřů na litr, nafta jen o sedm haléřů. Nyní stojí litr nafty 39,19 Kč/l. Nafta je tak nejdražší od první poloviny loňského listopadu.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy