Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Boj o gymnázium: Studenti se postavili za Klause

Boj o gymnázium: Studenti se postavili za Klause

Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Část studentů soukromého gymnázia PORG, které ovládá bývalý generální ředitel ČEZu Martin Roman, se po odchodu ředitele školy Václava Klause mladšího a ředitele jedné z poboček Martin Metelka, začíná bouřit.

Václav Klaus mladší před pár dny oznámil odchod z čela soukromého gymnázia PORG, kterému šéfoval od druhé poloviny devadesátých let a učinil z něj jednu z nejlepších škol v Česku. Škole totiž před několika lety daroval desítky milionů korun Martin Roman a školu ovládl. Teď se podle Klause snaží školu i řídit a kvůli tomu raději odešel. Obdobně se vyjádřil i Metelka.

Studenti jim dávají za pravdu. Na sociální síti část z nich založila skupinu "PORG není Romanovo". "Poslední události naznačují, že se PORG, Gymnázium a základní škola o.p.s. dostává pod nadvládu předsedy správní rady, p. Martina Romana, což nechceme!" tvrdí studenti.

Jenže druhá část oponuje, že Roman školu fakticky vlastní a proto si může rozhodovat, jak s ní naloží. Další pak žádají, aby se zklidnily emoce a vše se vyřešilo s chladnou hlavou.

K celé situaci se vyjádřil i Roman dopisem rodičům. Tvrdí, že Klaus vystupoval ve vztahu ke škole majetnicky a přitom mu nepatří.

Témata:  školství Václav Klaus ml.

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

23. dubna 2024 10:49

Tesco rozšiřuje studentskou slevu na průkaz ISIC i na víkendy

Od října minulého roku funguje ve všech obchodech Tesco v Česku desetiprocentní sleva pro studenty starší osmnácti let na studentský průkaz ISIC od pondělí do pátku. To se nyní na základě názorů studentů mění. Od pondělka 22. dubna mohou se slevou nakoupit i o víkendech.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy