Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zelené zlato přichází na český trh

Golden Gate uvádí na trh zlaté investiční slitky švýcarské slévárny Valcambi s označením Green Gold
Golden Gate uvádí na trh zlaté investiční slitky švýcarské slévárny Valcambi s označením Green Gold
Foto: Green Gold Valcambi - Golden Gate

Největší český obchodník s drahými kovy v České republice společnost Golden Gate uvádí na trh zlaté investiční slitky švýcarské slévárny Valcambi s označením Green Gold. Surovina pro výrobu takzvaného zeleného zlata pochází výhradně z dolů, které dodržují nejvyšší standardy péče nejen o životní prostředí, ale také o zdraví, bezpečnost a lidská práva svých zaměstnanců podle pokynů mezinárodní organizace OECD.

Slitky jsou opatřeny zvláštním certifikátem Valcambi Green Gold (VGG), což je mezinárodně chráněná značka švýcarské rafinerie Valcambi. Celý proces zpracování Green Gold je ve společností Valcambi zcela oddělen. Od místa dodání přes rafinaci až po samotné odlévání a ražení. Dodavatelský řetězec produktů Green Gold je navíc zcela pod kontrolou nezávislého dohledu a auditu.

Kritéria pro schválení dolů vhodných pro těžbu Green Gold byla stanovena již v roce 2008 a zahrnují posouzení dopadů těžby na životní prostředí a společnost, využití postupů šetrných k životnímu prostředí a uplatnění postupů, které dodržují základní lidská práva a respektují kulturu, zvyky a hodnoty místních zaměstnanců.

Všechny slitky označené Green Gold mají samozřejmě zároveň označení Good Delivery, které je nezbytnou podmínkou, aby s nimi mohlo být obchodováno po celém světě. Každému slitku náleží certifikát pravosti s číslem, které se shoduje s vyraženým označením na slitku.

Témata:  zlato Green Gold Valcambi - Golden Gate

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 10:42

Studená sprcha, americká ekonomika za první čtvrtletí letošního roku vzrostla jen o 1,6 %

KOMENTÁŘ Tomáše Volfa: Nižší tempo ekonomického růstu v překladu znamená, že Fed může začít snižovat sazby dříve, než se dosud čekalo. Možnost nižších sazeb v dřívějším termínu bude znamenat ztráty pro americkou měnu, která po zveřejnění osciluje kolem 23,50 USDCZK, a 1,0705 EURUSD.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Komentář

České domácnosti loni platily za elektřinu nejvíce v EU, přestože Česko vyvezlo takřka nejvíce elektřiny v celé EU

KOMENTÁŘ Lukáše Kovandy: Česko je ryze z ekonomického hlediska určitou anomálií. Vykazuje sice poměrně výrazný nadbytek vyprodukované elektřiny, avšak přesto jeho domácnosti čelí jejím vysokým cenám. Dokonce nejvyšším v celé EU ve vyjádření dle standardu kupní síly, které umožňuje mezinárodní porovnatelnost. A to přitom tedy Česko loni v čistém vyjádření vyváželo čtvrtý největší objem elektřiny v EU.