Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kde koupíte nejlevnější benzín a naftu? Podívejte se

Kde koupíte nejlevnější benzín a naftu? Podívejte se

Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Ceny benzinu a nafty se v minulých dnech příliš neměnily, hýbaly se jen v řádech haléřů. Přesto pokud vás zajímá, kde ve vašem okolí natankujete nejlevněji, a které benzinky jsou naopak nejdražší, podívejte se na náš přehled podle krajů.

Průměrná cena nejprodávanějšího benzinu - naturalu 95 - je podle údajů CCS 36,14 koruny za litr. V týdenním srovnání je to o haléř méně než minulé pondělí. A obrovské výkyvy nečekají ani analytici."Ceny benzinu i nafty u českých čerpacích stanic by měly v následujícím týdnu stagnovat," předeslal analytik společnosti Colosseum Vít Jedlička. " Benzín a nafta v Rotterdamu podražily. Průměrná cena nafty vzrostla o 0,5 % a benzín posílil o 0,91 %. Průměrný kurz koruny vůči dolaru lehce oslabil," dodal.Vůbec nejlevnější benzin natankujete za 33,90 Kč u Benziny Plus v Mělníku a u RoBiN OILu v Hrušovanech. Naopak nejdražší natural je u Agipu v Evropské ulici v Praze. Litr stojí přes 40 korun - 40,80 Kč.Nejvyšší průměrné ceny jsou tradičně v Praze, litr nautralu 95 zde podle CCS vychází na 37,04 Kč. Nejlevněji naopak řidiči tankují v jižních Čechách, na Ústecku a Královehradecku, průměrné ceny se zde jsou za 35,75 Kč, 35,78 Kč, respektive 35,80 Kč.Zatímco u benzinu se za týden cena hnula jen o haléř, u nafty to bylo o pět. Zatímco před týdnem byla podle údajů CCS nafta v průměru za 36,24 Kč za litr, nyní se prodává za 36,19 Kč za litr. Nejlevnější naftu koupíte v Račiněvsi za 33,60 koruny. Nejdražší nabízí hned několik čerpacích stanic napříč republikou za 38,90 koruny.

Témata:  pohonné hmoty

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:22

30. dubna 2024 10:43

MMF aktualizoval výhled. Německo bude těsně nad nulou. Rusko naopak poroste. Sankce evidentně selhaly

KOMENTÁŘ Vladimíra Pikory: Mezinárodní měnový fond (MMF) v dubnu aktualizoval svoji prognózu a řekl nám, jaký očekává vývoj hlavních ekonomik světa. Nabídl obrázek, který ovšem není pěkný. Data ukazují, že Evropa se stává skanzenem. Budeme mít další slabý rok, kdy se budeme pohybovat těsně nad nulou, zatímco jiným se bude dařit lépe. Nůžky mezi námi a Ruskem se podle dat přivřou. Tak to ale přece být nemělo.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy