Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kalousek nemá pravdu. Přerozdělování dotací na kraji funguje

Kalousek nemá pravdu. Přerozdělování dotací na kraji funguje

Foto: Vlada.cz

Přerozdělování evropských dotací v operačním programu Jihovýchod získalo pochvalu od ministerstva financí. K výsledku auditu se vyjádřil Michal Hašek, druhý muž ČSSD a hejtman Jihomoravského kraje.

Auditor z ministerstva označil operační program Jihovýchod za účinný. “Poskytl tak přiměřenou jistotu, že výkazy výdajů předložené Evropské komisi jsou správné, a tudíž i přiměřenou jistotu, že související transakce jsou legální a řádné,“ praví se ve zprávě auditora.Michal Hašek se v souvislosti se zprávou pustil do ministra financí. „Auditor tak popřel tvrzení svého vlastního ministra, že fungování regionálních operačních programů je problematické a ohrožuje čerpání prostředků z Evropské unie,“ konstatoval jihomoravský hejtman.

Témata:  Miroslav Kalousek dotace z EU

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:22

30. dubna 2024 10:43

MMF aktualizoval výhled. Německo bude těsně nad nulou. Rusko naopak poroste. Sankce evidentně selhaly

KOMENTÁŘ Vladimíra Pikory: Mezinárodní měnový fond (MMF) v dubnu aktualizoval svoji prognózu a řekl nám, jaký očekává vývoj hlavních ekonomik světa. Nabídl obrázek, který ovšem není pěkný. Data ukazují, že Evropa se stává skanzenem. Budeme mít další slabý rok, kdy se budeme pohybovat těsně nad nulou, zatímco jiným se bude dařit lépe. Nůžky mezi námi a Ruskem se podle dat přivřou. Tak to ale přece být nemělo.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy