Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policisté našli u Ratha doma 10 milionů. Jsou moje, tvrdí jeho otec

Policisté našli u Ratha doma 10 milionů. Jsou moje, tvrdí jeho otec

Foto: Wikipedia

Policie našla při razii, po níž skončil exhejtman a poslanec ČSSD David Rath ve vazební věznici, minimálně deset milionů korun schovaných v jeho domě v Hostivici. Rathův otec Ratmír tvrdí, že jsou to jeho úspory, informují ve čtvrtečním vydání Lidové noviny.

Kromě sedmi milionů korun v krabici od vína a dalších třiceti zajištěných v domě Rathových spolupracovníků Kateřiny Pancové a Petra Kotta je to třetí balík peněz. Informaci o něm dosud policie držela pod pokličkou, uvádí Lidové noviny."Před třemi lety jsem si chtěl v Hostivici koupit domeček," řekl Lidovým novinám jedenaosmdesátiletý Rathův otec, endokrinolog Ratmír. Nemovitost měla stát zhruba deset milionů. Když z nápadu sešlo, peníze svěřil synovi, který je uložil v domě do "nějaké skrýše"."Ten dům je polovinou hlášený na mě, tak proč bych ve své polovině nemohl mít své peníze," poznamenal v Lidových novinách Ratmír Rath s tím, že bez potíží doloží, že jde o legální úspory. "V devadesátých letech jsem pracoval v Kataru v tamní státní nemocnici. Byl jsem tam tři roky jako konzultant nejvyšší kategorie v endokrinologii a byl jsem tam královsky placen." Kromě toho podle svých slov dodnes, i v důchodovém věku, ordinuje a nějaké peníze také zdědil.

Témata:  korupce David Rath

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 10:42

Studená sprcha, americká ekonomika za první čtvrtletí letošního roku vzrostla jen o 1,6 %

KOMENTÁŘ Tomáše Volfa: Nižší tempo ekonomického růstu v překladu znamená, že Fed může začít snižovat sazby dříve, než se dosud čekalo. Možnost nižších sazeb v dřívějším termínu bude znamenat ztráty pro americkou měnu, která po zveřejnění osciluje kolem 23,50 USDCZK, a 1,0705 EURUSD.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Komentář

České domácnosti loni platily za elektřinu nejvíce v EU, přestože Česko vyvezlo takřka nejvíce elektřiny v celé EU

KOMENTÁŘ Lukáše Kovandy: Česko je ryze z ekonomického hlediska určitou anomálií. Vykazuje sice poměrně výrazný nadbytek vyprodukované elektřiny, avšak přesto jeho domácnosti čelí jejím vysokým cenám. Dokonce nejvyšším v celé EU ve vyjádření dle standardu kupní síly, které umožňuje mezinárodní porovnatelnost. A to přitom tedy Česko loni v čistém vyjádření vyváželo čtvrtý největší objem elektřiny v EU.