Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tady natankujete nejlevněji. Přehled cen po krajích

Tady natankujete nejlevněji. Přehled cen po krajích

Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Ceny benzínu a nafty se stále drží na příznivé úrovni. Mezi jednotlivými stanicemi jsou ovšem velké rozdíly. Pokud tankujete plnou nádrž, vyplatí se porozhlédnout se po tom, kde ve vašem kraji natankujete nejlevněji. U korunových rozdílů za litr můžete totiž na nádrži ušetřit desítky korun.

Nejlevnější benzín Natural 95 natankujete ve většině krajů za 27,50 Kč. Vůbec nejlevněji jej však pořídíte u obchodního centra Albert v Olomouci, kde podle webu ceskybenzin.cz stojí litr Naturalu jen 26,80 Kč!

Ceny nafty se pohybují většinou okolo 26, 90 Kč. Pozitivní je, že ve všech krajích, tedy i v Praze, kde většinou bývá benzín a nafta dražší, lze najít čerpací stanice s příznivou cenou.

Průměrné ceny benzínu se v různých krajích liší dokonce o koruny. Podle Hospodářských novin natankují nejlevnější Natural 95 řidiči v Královéhradeckém kraji, kde litr nejběžnějšího paliva stojí průměrně 28,93 Kč. Ve stejném kraji natankují řidiči také nejlevnější naftu, průměrná cena je 29,29 Kč.

Naopak nejdražší benzín i naftu tankují řidiči v Praze, na Jižní Moravě a na Vysočině, což ovlivňuje drahý benzín u čerpacích stanic podél dálnice D1. V těchto krajích ještě nespadla cena Naturalu 95 pod 30 korun a nafty pod 29 korun.

Kde se ve vašem kraji vyplatí tankovat najdete v tabulce ZDE.

 

Témata:  pohonné hmoty

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:22

30. dubna 2024 10:43

MMF aktualizoval výhled. Německo bude těsně nad nulou. Rusko naopak poroste. Sankce evidentně selhaly

KOMENTÁŘ Vladimíra Pikory: Mezinárodní měnový fond (MMF) v dubnu aktualizoval svoji prognózu a řekl nám, jaký očekává vývoj hlavních ekonomik světa. Nabídl obrázek, který ovšem není pěkný. Data ukazují, že Evropa se stává skanzenem. Budeme mít další slabý rok, kdy se budeme pohybovat těsně nad nulou, zatímco jiným se bude dařit lépe. Nůžky mezi námi a Ruskem se podle dat přivřou. Tak to ale přece být nemělo.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy