Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pohonné hmoty zlevnily téměř o dvě koruny. Kde natankujete nejlevněji?

Zimní nafta
Zimní nafta
Foto: Dataconsult

Čerpací stanice v České republice doslova zlevňují před očima. Potvrdil to i tento týden, v němž průměrná cena Naturalu 95 klesla o 0,29 Kč/l na 35,27 Kč/l. Nafta zlevnila o 0,22 Kč/l na průměrných 35,01 Kč/l. Údaje zveřejnila společnost CCS, která ceny pohonných hmot dlouhodobě sleduje.

Průměrné ceny v ČR se tak za poslední 4 měsíce výrazně propadly – Natural 95 zlevnil téměř o 2 Kč/l a nafta o cca 1,50 Kč/l. Na frekventovaných dálnicích však zůstalo draho. „Ilustrují to například průměrné ceny v těch pražských městských částech, v nichž většina čerpacích stanic leží na výpadovkách. Například v Praze 7 stojí benzín i nafta průměrně skoro 38 Kč/l, tedy prakticky stejně jako v červenci,“ říká marketingový ředitel společnosti CCS Marek Paneš.

Benzin a nafta v Česku zůstávají nejdražší v Praze. Litr Naturalu stojí v hlavním městě průměrně 36,55 Kč/l a nafta 36,37 Kč/l. „Je pozoruhodné, že v Praze se minulý týden konečně zpětně překřížily ceny obou nejprodávanějších druhů paliv a Natural 95 je opět o něco dražší než nafta. Nadvláda nafty trvala dlouhých devět měsíců,“ připomíná Marek Paneš.

Nejlevněji natankují řidiči v Pardubickém kraji. Natural 95 nabízejí tamní čerpací stanice průměrně za 34,48 Kč/l, naftu za 34,28 Kč/l. Pod 35 korun se cena benzinu dostala také v krajích Jihočeském, Královéhradeckém a Ústeckém.

Témata:  pohonné hmoty

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

23. dubna 2024 10:49

Tesco rozšiřuje studentskou slevu na průkaz ISIC i na víkendy

Od října minulého roku funguje ve všech obchodech Tesco v Česku desetiprocentní sleva pro studenty starší osmnácti let na studentský průkaz ISIC od pondělí do pátku. To se nyní na základě názorů studentů mění. Od pondělka 22. dubna mohou se slevou nakoupit i o víkendech.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy