Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Marvanová: U trafik v ODS může jít o korupci

Marvanová: U trafik v ODS může jít o korupci

Foto: ČNB

Hana Marvanová, náměstkyně ministryně spravedlnosti Válkové, připustila, že v kauze trafik pro exposlance opravdu může jít o korupci. Stalo se tak ve vysílání Dvaceti minut Radiožurnálu.

Úspěšná advokátka a bývalá politička Marvanová se v rozhlase nevyhnula otázce na kauzu expremiéra Petra Nečase. Respektive otázce, zda je poskytnutí trafik ve státních firmách za nemalé peníze korupcí.

"Za určitého předpokladu může jít o korupci," reagovala náměstkyně Heleny Válkové. "Je ale otázka, jestli v tomhle konkrétním to tak je," dodala diplomaticky.

V podstatě ale souhlasí s názorem, že úplatek není jen peněžitý. Podobný názor zastává například politoložka a šéfka Akreditační komise Vladimíra Dvořáková.

Témata:  korupce ODS

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:22

30. dubna 2024 10:43

MMF aktualizoval výhled. Německo bude těsně nad nulou. Rusko naopak poroste. Sankce evidentně selhaly

KOMENTÁŘ Vladimíra Pikory: Mezinárodní měnový fond (MMF) v dubnu aktualizoval svoji prognózu a řekl nám, jaký očekává vývoj hlavních ekonomik světa. Nabídl obrázek, který ovšem není pěkný. Data ukazují, že Evropa se stává skanzenem. Budeme mít další slabý rok, kdy se budeme pohybovat těsně nad nulou, zatímco jiným se bude dařit lépe. Nůžky mezi námi a Ruskem se podle dat přivřou. Tak to ale přece být nemělo.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy