Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Gross se po letech ozval ze záhrobí: Rád bych byl očištěn

Expremiér Stanislav Gross se ozval z politického záhrobí. Ve videu žádá studenty, aby odhalili pravdu o jeho pádu a očistili tak jeho jméno.

Na serveru Youtube se objevil úryvek z chystaného dokumentu České televize o Stanislavu Grossovi. V něm bývalý premiér a expředseda ČSSD žádá, aby se někdo pokusil očistit jeho jméno. Odmítá totiž všechnu špínu, která na něj byla při jeho pádu nakydána.

"Faktem je, že v závěru té mé politické kariéry to bylo možná dvacet pětadvacet kauz, které se dennodenně hrály o tom, jak jsem děsněj, lump, zločinec, hajzlík," říká Gross, jehož pád odstartoval dosud nevyjasněný nákup bytu za miliony.

"Možná by stálo za to, kdyby si nějací studenti žurnalistiky nebo politologie rozebrali, jak to tehdy probíhalo. Byla to série kauz, kterou médiím někdo servíroval," žádá studenty o pomoc.

Expremiér si také postěžoval na neobjektivitu médií. "Že se ukázalo, že většina těch jakoby kauz, které se mě týkaly, byly vymyšlené, už nikdo nezahrál," řekl.

Pod videem stojí výzva: "Studenti, kteří by měli o podobný úkol zájem, ať píšou na email latal@me.com. Můžete tak sehrát důležitou roli v dokumentu ČT o Stanislavu Grossovi, který je součástí cyklu Premiéři."

Témata:  Stanislav Gross

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy