Jestli Gross přijal Krista, měl by rozdat své miliony, káže Zeman

Expremiér Stanislav Gross by měl rozdat svůj majetek. Vzkázal mu to z Hradu prezident Miloš Zeman v reakci na Grossova slova, že přijal Krista.

Prezident Miloš Zeman
reklama

Prezident Zeman vyslal tento vzkaz expremiérovi Grossovi při rozhovoru na Frekvenci 1. Komentoval při něm nedávný výrok Stanislava Grosse, že se stal věřícím a "přijal Krista". "Pokud Stanislav Gross přijal Krista, tak by si měl vzpomenout na Kristův výrok jednomu mládenci, a Stanislav Gross je stále ještě mládenec, kdy mu říká: 'Rozdej svůj majetek a následuj mě'. Jinými slovy, přijetí Krista by u Stanislava Grosse mělo znamenat, že rozdá svůj majetek. Ale silně pochybuji, že to udělá," odpověděl si zároveň Miloš Zeman.

Překvapivý výrok o Kristu pronesl expremiér Gross v ukázce nové dokumentární série Expremiéři, kterou připravuje Česká televize. Doslova prohlásil: "Po odchodu z politiky jsem zažil několik úžasných věcí, v osobním životě jsem měl možnost si hodně narovnat vztahy doma a v duchovním životě jsem taky prošel nějakým vývojem přijal jsem Krista. Žiju takovým daleko vnitřně svobodnějším životem."

U Zemana ale Gross nepochodil. Na pivo by spolu asi nezašli. Takto Zeman na Frekvenci 1 odpověděl na dotaz, zda Grossovi odpustil: "Víte, v politice neexistuje pojem, který je zcela běžný v mezilidských vztazích. O někom si myslíte, že je podrazák nebo grázl, a odpouštění v politice znamená, že na to zapomenete, protože to nepokládáte za důležité. Zatímco odpouštění v mezilidských vztazích znamená, že se k tomu člověku třeba vrátíte a třeba znovu i spřátelíte, což v případě Stanislava Grosse rozhodně nepřichází v úvahu."

Kdyby ovšem Stanislav Gross výzvě prezidenta Zemana vyhověl, rozhodně by měl z čeho rozdávat. Jeho jmění, získané za velmi podivných okolností, se odhaduje na desítky milionů korun. Slavný barrandovský byt, který stál Grosse křeslo premiéra, protože neuměl vysvětlit, kde na koupi vzal, už rodina Grossových patrně nevlastní. V roce 2012 ho prodávali a makléř tehdy odhadl jeho cenu na 7 až 9 milionů korun.

Kromě toho Grossovým patří byt na Floridě za 13 milionů a statek s luxusní restaurací za 21 milionů v pražském Prokopském údolí. K tomu ještě Gross koupil pozemek i s domem v pražském Slivenci. Starý dům nechal zbořit a na jeho místě vystavět honosné sídlo odhadované na několik desítek milionů.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky