Prasklina na čelním skle. Kdy ji stačí scelit?

Pryč jsou časy, kdy bylo kvůli drobné prasklině třeba vyměnit celé čelní sklo. Oprava autoskel pomocí scelování je dnes oblíbenou alternativou k výměně skla. Allianz vám ji zajistí provést na jakoukoli adresu v ČR a během jedné hodiny získáte zpět nejen pocit bezpečí za volantem, ale také doživotní garanci na provedené služby.

Ilustrační fotografie
reklama

Opravu autoskla lze využít u prasklin, které mají méně než 10 cm v průměru a nezasahují k okraji skla či přímo do zorného pole řidiče. Provádí se pomocí odsátí vzduchu z dutiny a jejím nahrazením speciální látkou, která má index lomu světla stejný jako sklo. Metoda, již pojišťovna používá, je certifikovaná Ministerstvem dopravy ČR, a lze jí scelovat jakákoli dvouvrstvá skla včetně vyhřívaných a reflexních, a to jak u osobních automobilů, tak nákladních vozů či autobusů.

Jednou z hlavních výhod tohoto postupu je pro klienty pojišťovny rychlost a komfortnost celého procesu. Po registraci škody se s klientem obvykle do tří hodin spojí servis a dohodne s ním termín a místo opravy. Mobilní služba pak ve smluvený čas přijede na místo přání klienta, a časová náročnost samotné opravy většinou nepřesáhne jednu hodinu. V případě služebních vozů tak Allianz šetří firmám nejen čas, ale i peníze díky zkrácení doby nepojízdnosti vozidla. Na závěr klient obdrží potvrzení o atestované opravě.

Možnost opravy skla vždy závisí na posouzení konkrétní škody na místě. „V některých případech bohužel není oprava možná z důvodů stáří praskliny nebo kvůli nečistotám, které se během provozu do praskliny dostaly,“ vysvětluje ředitel oddělení Likvidace pojistných událostí Allianz Ludvík Bohman. „Proto doporučujeme škodu nahlásit co nejdříve a než dojde k opravě, přelepit místo poškození průhlednou lepicí páskou, abyste zamezili hromadění vlhkosti a nečistot. Ke scelení by mělo dojít ideálně do týdne od vzniku poškození,“ doplňuje Bohman.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky