Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Cena paliva: Kde ve vašem kraji natankujete nejlevněji?

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Přestože ceny pohonných hmot do aut v minulých dnech lehce stouply, udržují si benzín i nafta poměrně příznivou cenu. My vám poradíme, kde je ve vašem kraji nejlevnější čerpací stanice. Podívejte se na náš přehled benzínek.

Světové ceny ropy klesají, a na cenách benzínu je to znát. Podle údajů statistiků je dnes ropa o skoro polovinu levnější než před rokem. Ceny benzínu a nafty sice na polovinu nespadly, nicméně to by očekával opravdu málokdo. Nicméně poměrně příznivé ceny zůstávají.

Co se průměrných cen v krajích týče, Natural 95 nejlevněji tankují řidiči na silnicích Plzeňského kraje, nejhlouběji do kapsy naopak musejí sáhnout řidiči z Vysočiny. Rozdíl činí dvě koruny. Za motorovou naftu pak nejvíce ušetří obyvatelé plomouckého kraje, nejvíce peněz z peněženek pak vytáhne opět majitelům dieselů z vysočiny. Rozdíl je zde bezmála tři koruny!

Průměrné ceny benzínu a nafty po krajích ZDE.

Podobné je to s rozdílem cen na jednotlivých čerpacích stanicích. Když totiž nemáte ceny v oku a špatně si vyberete, může se vám nákup benzinu nebo nafty prodražit až o několik korun na litr! V nejnižších cenách paliv naopak mezi jednotlivými kraji velké rozdíly nejsou.

Nejlevnější benzín a nafta po krajích ZDE.

Témata:  pohonné hmoty

Aktuálně se děje

16. května 2024 10:28

14. května 2024 19:38

14. května 2024 11:13

Srovnání cen mobilních tarifů, internetu a TV se vyplatí. Neutrácíte někde zbytečně?

Platby za telefon, internet a televizi jsou základními položkami většiny osobních a rodinných výdajů. Asi se bez nich zcela neobejdete, ale neutrácíte v některé z nich zbytečně? Chytrým srovnáním ušetříte jako jednotlivec stovky korun měsíčně, rodina i tisíce.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

Nabíjecí stanice pro elektromobily

Tempo růstu nabíjecích stanic pro elektromobily v Česku se zvyšuje. S elektromobily ale zbytku Evropy nestačíme

V roce 2023 vzniklo 650 nových veřejných dobíjecích stanic, o 16 % více než v předchozím roce. Celkově je nyní v provozu 2 392 stanic s 4 892 nabíjecími body. Poptávka po nabíječkách díky vysokorychlostnímu nabíjení a dynamickému řízení stanic stále roste a v letošním roce se očekává další zvýšení nově instalovaných stanic. Česko s 24 239 registrovanými elektromobily i tak patří mezi země s nejnižším podílem bateriových elektrických vozidel v rámci Evropské unie.