Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejbohatší Rus praštil v TV debatě jiného miliardáře

Ruský miliardář Alexander Lebeděv udeřil během televizní debaty pěstí jiného miliardáře Sergeje Polonského. Informuje o tom v neděli agentura Reuters.

Při natáčení pořadu Krize: ruská odpověď vstal jedenapadesátiletý ruský oligarcha ze židle a praštil dalšího účastníka debaty Sergeje Polonského. Polonský spadl ze židle, rychle se však postavil na nohy a zaujal bojový postoj. Boj však dál nepokračoval.

Video z útoku je k mání na YouTube. Ruský podnikatel Polonský, který ztratil část svého jmění ve finanční krizi, řekl, že by rád Lebeděvovi jednu vrazil. Lebeděv ale reagoval první a Polonskému zasadil úder pěstí do obličeje.

Polonský pak v televizi ukazoval monokl a natrženou bundu. Bývalý agent KGB Lebeděv patří k nebohatším Rusům. Vlastní třetinu letecké společnosti Aeroflot, je spoluvlastníkem ruských liberálních novin Novaja gazeta a vlastní dva britské deníky.

Témata:  zajímavosti

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy