Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nečas učinil radikální krok. Má nové zaměstnání

Petr Nečas
Petr Nečas
Foto: Vlada.cz

Bývalý předseda vlády Petr Nečas se po učitelské kariéře na vysoké škole CEVRO Institut pustil do podnikání. Jako živnostník si spolu s bývalým europoslancem za ODS Ivo Strejčkem založil společnost Nestac Consulting.

Na společnost, kterou Nečas založil začátkem září, upozornil deník E15. Firma sídlí na pražském Smíchově a jako předmět má podnikání deklarovanou výrobu, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona.

Živnost si podle deníku Nečas otevřel už v únoru, a to na zmiňované konzultace nebo činnost zpravodajských a informačních kanceláří, marketing a vzdělávání. Spolu s ním do projektu vstoupil i Ivo Strejček, který byl do roku 2014 poslanec Evropského parlamentu za ODS a nyní působí v Institutu Václava Klause a vlastní poradenskou společnost Silver Lighthouse Consulting.

Petr Nečas byl na začátku tohoto roku obviněn z podplácení v kauze tří exposlanců ODS. Jeho nynější žena, dříve milenka, čelí hned několika obviněním. Měla například zneužívat vojenskou rozvědku, zprostředkovávat úplatky či vyzrazovat utajované informace.

Témata:  Petr Nečas

Aktuálně se děje

3. května 2024 9:25

2. května 2024 17:23

Apple má problém u iPhonů s budíkem

Apple uvedl, že intenzivně pracuje na opravě problému, který způsobil, že některé alarmy na iPhonu nevysílaly zvuk, což způsobilo, že někteří uživatelé nechtěně zaspali. Pro mnoho lidí slouží jejich telefon jako nezbytný budík a ti, kteří díky této chybě něco zmeškali, se obrátili na sociální média, aby své frustrace sdíleli.

Zdroj: Radovan Majer

Další zprávy