Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Snížili USA rating! Dnes šéf Standard & Poor's končí

Snížili USA rating! Dnes šéf Standard & Poor's končí

Foto: DataLife

Prezident ratingové agentury Standard & Poor's Deven Sharma odstoupí jen několik týdnů poté, co agentura snížila nejvyšší úvěrové hodnocení Spojených států amerických. Informoval o tom v úterý zpravodajský server BBC.

Sharmu ve funkci nahradí dosavadní provozní ředitel Citibank Dougles Peterson, a to s platností od 12. září.

Rozšířily se spekulace o tom, zda neexistuje spojitost mezi odstoupením Sharmy a snížením ratingu USA. Někteří vládní činitelé začali zpochybňovat postupy, věrohodnost a kompetentnost agentury. Standard & Poor's je totiž v poslední době pod palbou kritiky amerických zákonodárců, trhů i amerického ministerstva financí právě za to, že agentura Standard & Poor's snížila začátkem srpna Spojeným státům americkým poprvé v jejich historii špičkový úvěrový rating AAA na AA+. S&P ale podle serveru BBC neuvedla, zda odstoupení Sharmy se snížením ratingu USA souvisí. "S&P bude i nadále udělovat ratingy, které jsou srovnatelné s výhledem do budoucna a budou transparentní," uvedla firma ve svém prohlášení. Podle S&P se Sharma rozhodl hledat si nové příležitosti. "Deven nám pomáhal s tvorbou rychle rostoucích segmentů a byl připravený na nové výzvy," píše se dále v prohlášení agentury. "Proto jsme začali s hledáním nového šéfa pro S & P," dodala S&P.

Témata:  standard a poor's

Aktuálně se děje

14. května 2024 19:38

13. května 2024 11:25

13. května 2024 10:53

Předpověď počasí na noc a úterý 14. května

Počasí u nás bude ovlivňovat okraj tlakové výše nad severovýchodní Evropou, informuje ČHMÚ.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Nová pravidla pro dobíjecí stanice elektroaut? Bezhotovostně to půjde všude

Od letošního dubna musí každá nová dobíječka elektroaut přijímat bezhotovostní platby. Již stojící dobíjecí stanice pak budou přijímat platby kartou či QR kódem nejpozději od roku 2027. Cílem má být zpřístupnění „ad hoc“ nabíjení pro každého. Tyto a další změny na poli elektromobility řešili zástupci společností i státních institucí na akci EV Experience, která proběhla na závodním okruhu v Brně.