Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Evropa směřuje zpět do recese, predikuje Standard & Poor's

Evropa směřuje zpět do recese, predikuje Standard & Poor's

Foto: DataLife

Evropská ekonomika podle nejnovější zprávy mezinárodní ratingové agentury Standard & Poor's směřuje opět do recese. Informovala o tom ve čtvrtek agentura Reuters.

"Evropa se blíží recesi, jako první zasáhla Španělsko, Portugalsko a Řecko, a ekonomické problémy se nyní přelévají do jádra eurozóny - Francie a Německa," uvedl hlavní evropský ekonom Standard & Poor's Jean-Michel Six. Podle S&P se vyhlídky evropské ekonomiky v poslední době výrazně zhoršily, přičemž nejnovější statistická data naznačují, že Evropa směřuje zpět do recese. Agentura Standard & Poor's to uvedla ve čtvrtek ve své nové zprávě s názvem Hospodářské vyhlídky Evropy: zpět do recese. Ekonomické problémy se podle ní přelévají z okraje eurozóny do jejího jádra. "V současné době očekáváme, že eurozóna se v první polovině roku 2012 ocitne v mírné recesi, ve druhém pololetí se situace nepatrně zlepší," řekl dále Six s tím, že vyhlídky evropské ekonomiky se prudce zhoršily až v posledním měsíci. "Zdůrazňujeme, že rizika ohrožení ekonomického růstu jsou výrazná. Odhadujeme, že naše základní prognóza mírné recese má 60procentní pravděpodobnost, výraznější recese má pravděpodobnost 40procentní," dodal Six.

Témata:  standard a poor's recese

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy