Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

EK bude propouštět. Také prodlouží pracovní týden

Do roku 2018 zredukuje Evropská komise počet svých zaměstnanců o pět procent. Zbylým prodlouží pracovní týden a zvýší i věk pro odchod do penze, informuje ve středu webový portál týdeníku Focus.

Výkonný orgán Evropské unie rozhodnutí oznámil Evropskému parlamentu. O podrobnostech informoval média europoslanec za německou Křesťanskodemokratickou unie (CDU) Klaus-Heiner Lehne. Nyní má komise 50 000 zaměstnanců. Jejich počet se do roku 2018 sníží o dvacetinu. Dosud zaměstnanci EK pracovali 37,5 hodiny týdně, nyní by to ale mělo být 40 hodin. Věk pro odchod do důchodu, který byl až doposud 63 let, se zvýší o dva roky. EK tyto změny oficiálně oznámí spolu s návrhem unijního rozpočtu na roky 2014 až 2020 ještě ve středu zhruba ve 21 hodin.

Témata:  EU evropská komise

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 12:15

Firmy mladé potřebují, to je dobrá zpráva pro čerstvé absolventy. Kolik si mohou vydělat?

Letošní rok je šance na zotavování ekonomiky, prorokují zaměstnavatelé. Je to mimochodem i dobrá zpráva pro letošní absolventy, protože jejich příchodu na pracovní trh by to mohlo pomoci. Většina firem totiž mladé zaměstnance potřebuje, zejména ty IT zdatné. 

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy