Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nový název pražského letiště? Prý Letiště Václava Klause

Nový název pražského letiště? Prý Letiště Václava Klause

Foto: Jan Zýka / INCORP images

Krátce poté, co režisér Fero Fenič zveřejnil svůj návrh na přejmenování ruzyňského letiště po prezidentovi Václavu Havlovi, objevila se řada dalších vážných i nevážných návrhů. Fortuna pro pobavení vypsala i kurzy na méně pravděpodobné nové jméno pražského letiště, jak informovala v úterý.

Nejpravděpodobnější je podle Fortuny přejmenování letiště podle Václava Havla, k 1. lednu 2013 je to s kurzem 1:1,05. Na to, že se název ke stejnému datu nezmění, je vypsán kurz 1:7.

Na to, že se letiště přejmenuje na Letiště Jaromíra Jágra, sázková kancelář vypsala kurz 1:68 (podle čísla dresu hokejisty, jehož malíček byl svého času nejsledovanějším údem v republice). Na Letiště Karla Gotta je pak kurz 1:109 (72 let a 37 zlatých slavíků). Ještě menší šance má pak podle bookmakerů Fortuny změna na Letiště Václava Klause, a to 1:666.

Vsadit se však dá i na Vladimíra Remka s kurzem 1:1978 (rok kdy vyletěl nejvýše ze všech československých letců), Jaroslava Tvrdíka s kurzem 1:800 (podle Fortuny neoficiální ztráta ČSA v mil. za vedení Tvrdíka v roce 2005) či na Zeman/Šloufovo letiště s kurzem 1:7196 (akce Olovo, olovo je supravodivé za teploty – 7196).

Témata:  letiště

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:22

30. dubna 2024 10:43

MMF aktualizoval výhled. Německo bude těsně nad nulou. Rusko naopak poroste. Sankce evidentně selhaly

KOMENTÁŘ Vladimíra Pikory: Mezinárodní měnový fond (MMF) v dubnu aktualizoval svoji prognózu a řekl nám, jaký očekává vývoj hlavních ekonomik světa. Nabídl obrázek, který ovšem není pěkný. Data ukazují, že Evropa se stává skanzenem. Budeme mít další slabý rok, kdy se budeme pohybovat těsně nad nulou, zatímco jiným se bude dařit lépe. Nůžky mezi námi a Ruskem se podle dat přivřou. Tak to ale přece být nemělo.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy