Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Erste Group Bank splatila státní pomoc

Erste Group Bank splatila státní pomoc

Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Erste Group Bank AG po nedávno realizovaném úpisu nových akcií v plné výši splatila podílový kapitál v hodnotě 1,76 mld. EUR, který emitovala v roce 2009 a který byl upsán Rakouskou republikou ve výši 1,22 mld. EUR a soukromými investory ve výši 540 mil. EUR. Informuje RM-Systém o dění na kapitálovém trhu.

V letech 2009 až 2012 platila Erste Group Rakouské republice každoroční dividendu ve výši 98 mil. EUR a soukromým investorům ve výši 43 mil. EUR. Včetně poměrné části dividendy za rok 2013, která bude vyplacena po příslušném rozhodnutí valné hromady pravděpodobně v červnu 2014, tak Erste Group zaplatila Rakouské republice dividendu v celkové výši 448 mil. EUR a soukromým investorům ve výši 198 mil. EUR.

„Náš respekt patří rakouské spolkové vládě, která před pěti lety rychle jednala, náš dík rakouským daňovým poplatníkům a soukromým investorům, kteří nám důvěřovali", prohlásil Andreas Treichl, generální ředitel Erste Group. „S dividendou ve výši 8 % byla investice do podílového kapitálu Erste Group pro všechny investory a daňové poplatníky opravdu dobrý byznys."

Erste Group emitovala podílový kapitál v roce 2009, aby mohla zůstat svým klientům silným partnerem i v době hospodářské krize. Od té doby Erste Group výrazně posílila svou kapitálovou základnu a splňuje tak už dnes veškeré regulatorní požadavky.

Témata:  banky

Aktuálně se děje

29. dubna 2024 8:04

28. dubna 2024 20:44

Mezinárodní trestní soud v Haagu by mohl vydat zatykač na Netanjahua

Podle několika izraelských médií se Izrael a Spojené státy snaží diplomatickými prostředky zabránit Mezinárodnímu trestnímu soudu (ICC) ve vydání zatykače na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a několik dalších izraelských představitelů. Informoval o tom dnes zpravodajský web The Times of Israel.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Výnos dluhopisů v únoru klesl z lednových 8,43 % na 8,01 %

KOMENTÁŘ Vladimíra Pikory: Vážený průměrný výnos se v únoru choval tak, jak jsme čekali. Po nelogickém lednovém navýšení začal klesat, když se dostal z lednových 8,43 na 8,01 %. Očekávám, že vzhledem k tomu, že centrální banka znovu snížila sazby a nejspíš tak učiní znovu, bude vážený průměr klesat pod 7 %. Koncem roku by mě nepřekvapil výnos ani pod 6 %. Vyplývá to z údajů Srovnávače dluhopisů, největšího dluhopisového portálu v České republice.