Výhrůžky skončily. Uprchlíci začali řidiče kamionů brutálně mlátit

Uprchlíci ze stanových táborů poblíž francouzského Calais přešli od výhrůžek k činům. Okolo projíždějící řidiče kamionů začali brutálně fyzicky napadat.

Nákladní auta, ilustrační fotografie
reklama

Migranti u francouzského Calais brutálně zbili řidiče maďarského kamionu. Informovala o tom agentura MTI s odkazem na mluvčího maďarského ministerstva zahraničních věcí Tamáse Menczera, který uvedl, že napadeného občana Maďarska převezli s poraněními do nemocnice.

Podle mluvčího je ministerstvo v kontaktu se zraněným řidičem kamionu i s jeho rodinou. Veřejnoprávní televizní stanici M1 manželka sdělila, že manžel spal na parkovišti ve vozidle, k ránu jej ale vzbudila hýbající se kabina vozidla.

Vystoupil proto, aby zjistil co se děje, a vrhla se na něj čtveřice útočníků. Ti ho udeřili zezadu do hlavy a zbili železnou tyčí. Řidiči se podařilo uprchnout zpět do kabiny, útočníci ale rozbili okno a řidiče mlátili dál. Policisty zavolal až jiný řidič nákladního auta, který byl svědkem útoku.

Francie ani Británie si s migranty už neví rady. V přístavu v Calais proto začala výstavba zdi proti pokusům migrantů naskakovat na kamiony a dostat se tak přes Lamanšský průliv do Británie.

Podle kritiků je bariéra zbytečná, uprchlíci si prý najdou způsob, jak ji obejít. 

Zeď z hladkého betonu vyroste v bezprostřední blízkosti divokého uprchlického tábora, v němž žije nyní odhadem až 9000 běženců.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky