Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Výjezd z tunelu Blanka se nejspíš uzavře. Kvůli zácpám

Tunel Blanka v Praze
Tunel Blanka v Praze
Foto: tunelblanka.cz

Možná ještě do konce října by se mohl uzavřít výjezd z tunelu Blanka na Prašném mostě. Podle starosty Prahy 6 je o tom už dohoda s magistrátem.

Ten to ale tak jednoznačně nevidí. Důvodem jsou časté zácpy a kolabující doprava v okolí Vítězného náměstí.

Radnice už pracuje na změnách dopravního značení a nastavení semaforů. Mělo by jít o dočasné řešení, než se otevře Korunovační ulice. Konec její rekonstrukce se očekává v prosinci.

Pak by se měla doprava na "šestce" rozředit a místním by se mělo ulevit. Radnice Prahy 6 přitom původně uzavření výjezdu z Blanky na Prašném mostě prezentovala jako trvalé, ne jen dočasné při ucpání okolí Vítězného náměstí, které je známé také jako Kulaťák.

Nápad výjezd z Blanky uzavřít ovšem pobouřil sousední Prahu 7, jejíž vedení návrh označilo za absurdní. Podle vedení sedmé městské části by výjezdy z tunelového komplexu měly být uzavřené jen zcela výjimečně a z opravdu vážných důvodů.

Témata:  tunel Blanka Praha

Aktuálně se děje

16. května 2024 10:28

15. května 2024 9:12

Bidenova obchodní válka s Čínou je bouří ve sklenici vody. Světové akcie včera pokořily historický rekord

Ukazatel výkonu všech akciových trhů ve světě – MSCI All Country World Index – včera pokořil svůj historický rekord. Prodloužil přitom sérii růstových dní, takže ta je nyní nejdelší od letošního ledna. Přitom americká administrativa prezidenta Joea Bidena se uchýlila ke svému dosud nejzásadnějšímu navýšení cel na dovoz do USA z Číny, jímž navázala na obdobné, ovšem razantnější kroky předchozí administrativy Donalda Trumpa. 

Zdroj: Lukáš Kovanda

Další zprávy