Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Batole zabila komoda z IKEA. Firma výrobek stahuje

IKEA
IKEA
Foto: INT

Výrobky z řady Malm od švédské společnosti IKEA zabily v Americe již třetí dítě. Společnost proto tyto výrobky v Americe stahuje.

Obětí se stal 22měsíční Ted McGee z Filadelfie. Jeho matka Janet McGeeová ho dala do postele zdřímnout. Když ho za 20 minut přišla zkontrolovat, chlapec v postýlce nebyl. Matka si myslela, že se jí jen syn schoval. Pak ho však našla ležet rozdrceného pod komodou.

Podle portálu Mirror se jednalo o komodu ze série Malm. Protože byl Ted již třetí obětí nábytku z této řady, rozhodla se švédská nábytkářská společnost IKEA v Americe tuto řadu stáhnout.

Zatím to vypadá, že za smrt dítěte může stejně jako v předchozích případech neukotvení nábytku do zdi. Proto americký mluvčí společnosti IKEA upozorňuje, že je nutné všechny velké skříně a komody upevnit ke zdi.

Nábytek z řady Malm, který je dostupný i v České republice, může za smrt i dalších dvou malých dětí. Podle portálu Mirror byl první obětí dvouletý chlapec z Pensylvánie, na kterého spadla skříň a narazila ho na postel. O 3 měsíce později rozdrtily 3 šuplíky z komody 23měsíční dítě.

Témata:  IKEA

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:22

30. dubna 2024 10:43

MMF aktualizoval výhled. Německo bude těsně nad nulou. Rusko naopak poroste. Sankce evidentně selhaly

KOMENTÁŘ Vladimíra Pikory: Mezinárodní měnový fond (MMF) v dubnu aktualizoval svoji prognózu a řekl nám, jaký očekává vývoj hlavních ekonomik světa. Nabídl obrázek, který ovšem není pěkný. Data ukazují, že Evropa se stává skanzenem. Budeme mít další slabý rok, kdy se budeme pohybovat těsně nad nulou, zatímco jiným se bude dařit lépe. Nůžky mezi námi a Ruskem se podle dat přivřou. Tak to ale přece být nemělo.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy