Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na hranicích Česka se pohybují stovky teroristů

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Teroristé náležící k radikální skupině Islámský stát či organizaci Al-Káida představují stále větší problém i pro Evropu. Jen u našich sousedů se v tuto chvíli pohybují na dvě stovky radikálů. Upozornila na to televize RTL.

Podle šéfa německé kontrarozvědky Hans-George Maassena se do Německa vrátilo z Blízkého východu přibližně 200 džihádistů. Upozornil na to na tiskové konferenci v Berlíně.

"Přibližně 70 teroristů je podezřelých z podílení se na válečných zločinech a vážných trestních činech. Sledování a pravidelné monitorování těchto osob je ale prakticky nemožné," uvedl šéf kontrarozvědky Maassen.

Z přibližně 600 mladých lidí, kteří odcestovali z Německa na Blízký východ, je už nyní nejméně 70 mrtvých. Deset z nich údajně zemřelo během sebevražedných atentátů. 

Témata:  lidé islám terorismus

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 11:36

Mrazy způsobily vinařům škodu přes dvě miliardy

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohrady. V Čechách je dopad naprosto fatální, škody tam dosahují 95 procent. Na Moravě se pohybují minimálně na úrovni 23% snížení výnosu. Aktuální průzkum mezi vinaři vyčíslil celkové škody napáchané na letošní úrodě na více než 2 miliardy korun. Vinaři ale varují, že měnící se klima není jediným problémem domácího vinařství, a žádají aktivnější přístup k jejich řešení ze strany ministerstva. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy